HRKVinter-13 (1).jpg

Välkommen till

Härnösands Ridklubb

Vi verkar i en av Sveriges modernaste arenor i hjärtat av Höga Kusten.

Om du vill tävla för HRK ska du ha löst medlemskap för innevarande år och tagit grönt kort.

Du ska ha ett gott uppförande mot hästen, egna och andras föräldrar, hästskötare, funktionärer på tävlingsplats och andra i din närhet.
Vid varje årsmöte uppmärksammar vi våra tävlingsryttare och delar ut pokaler till de ryttare som kammat ihop flest poäng enligt TDBs rankingtabeller i respektive ryttarkategori och gren.

Vi vill att varje licenserad ryttare hjälper till som funktionär på våra egna tävlingar. Detta för att vi skall kunna genomföra alla de tävlingar vi vill på vår hemmaarena. HRK är en populär tävlingsarrangör då vi har en bra organisation och trevliga funktionärer och vi jobbar hela tiden på att blir ännu bättre med drömmen om ett SM i framtiden.

Det överskott som klubben får in på tävlingarna går bland annat till underhåll av tävlings- och träningsmaterial, anläggningen och till aktiviteter för medlemmarna. Tävlingarna behövs även för att klubben ska ha behörighet att ställa tävlingslicenser till sina medlemmar.

Alla ryttare med tävlingslicens för Härnösands Ridklubb samt aktivt tävlar förbinder sig till följande under kalenderåret:
Vid minst 1 tillfälle ställa upp som funktionär på någon av HRKs lokala, regionala eller nationella
tävlingar. Tillfället ska uppgå till minst 1 heldag, alt: 2 tillfällen á 2 halvdagar.

För samverkan, gemenskap samt att vi själva ska kunna delta på våra hemmatävlingar föreslår HRK att du som tävlar dressyr ställer upp som funktionär på hopptävlingar och du som tävlar hoppning ställer upp på dressyrtävlingar.

Mindre_HRK Hopptävling 10 April 2022-30.jpg
HRKVinter-13 (1).jpg