HRKVinter-13 (1).jpg

Härnösands Ridklubb

Vi verkar i en av Sveriges modernaste arenor i hjärtat av Höga Kusten

21eb07ba-5715-4add-8ce0-40fac53d3106.jpg

Är du intresserad av att börja rida? Läs mer längre ner!

Om du har frågor eller vill anmäla dig mejla till: ridskolan@harnosandsridklubb.se

Därefter registrerar du dig på Minridskola.se som vi använder oss av för administrering.

Ridskolan
Vi erbjuder ridlekis från 4 års ålder, habilitering, traditionella lektionsgrupper, träningsgrupper samt ryttarsatsning. Det finns lektioner på 30, 45 och 60 min. I lektionstiden ingår att leda hästen till och från banan, uppsittning och avsittning. Mål för alla ridande elever är att klara av uppsittning, dra åt sadelgjord och ändra stigläder själva.
Dina ridlektioner kommer att ske i A-hallen, B-hallen, på utebanan eller ute i skogen beroende på väder, vind, planering och vad som passar bäst för just den lektionen. Du behöver vara på plats minst 30 minuter innan lektionen startar för att göra iordning din ponny eller häst. Det är viktigt att du passar tiden, både för hästens skull och av hänsyn till dina ridkompisar.
Vid ankomst ska du bocka av ditt namn i pärmen i stallkontoret.
Efter lektionen förväntas du hjälpa till med att ta hand om häst och stall, rengöring av utrustning, mocka och sopa.
Terminsplanering hittar du på hemsidan i menyn under Ridskolan.
D = dressyr, M = markarbete, H = hoppning och T = teori.
Ett teoripass per termin ingår för alla grupper. En gång per termin har även alla grupper teorivecka där vi tillsammans deltar i olika teoripass.

På anläggningen finns omklädningsrum, skåp, dusch och WC. Kontakta personalen om hyra av skåp.

I stallet kan man låna hjälm och säkerhetsväst.

Börja rida
Vid starten får du lära dig hur man gör iordning hästen för lektion, och sedan börjar du med ridningen i ridhuset tillsammans med en ledare.
Alla nya tar med sig en medhjälpare som kan vara ledare i början, hör av dig om du behöver hjälp med ledare.
Du behöver vara i stallet 20-30 minuter innan lektionen börjar för att hinna göra dig och hästen klara.
När du börjar rida hos oss får du prova de tre första veckorna innan du binder dig till en termin. Om du inte säger upp platsen innan det fjärde tillfället har du bundit dig till hela terminen. Ditt abonnemang fortsätter löpa över kommande terminer tills att du säger upp den skriftligt till oss. Om du vill säga upp din plats till vårterminen ska du ha sagt upp platsen innan 15 november. För höstterminen gäller 31 maj.

Ordningsregler

Vi springer aldrig i stallet, detta gäller hela anläggningen.
Tänk på att hålla lagom volym, hästarna kan bli rädda om vi skriker.
Vi är som mest två personer inne hos en häst samtidigt.

Det är inte tillåtet att hålla på med sin telefon samtidigt som man är med hästarna, det är en säkerhetsrisk.
Den som rider ansvarar för att göra iordning hästen inför lektion. Borsta, kratsa hovar, sadla och tränsa. På whiteboarden i stallgången hittar du information om hästarnas ev extra utrustning och skötsel. Ta gärna hjälp av våra stallvärdar!

Min Ridskola.se
Vi använder oss av Min Ridskola för fakturering och administration. Där kan du som ryttare eller förälder logga in för att anmäla er till kurser och läger, göra avbokningar och se fakturor. Logga gärna in och kontrollera era uppgifter och vid behov uppdatera dem. www.minridskola.se
Via minridskola.se skickar vi också ut mejl med information om verksam
heten.

Avbokning av lektion

Om du är sjuk eller inte kan vara med på din lektion vill vi att du avanmäler senast klockan 12:00 samma dag som din ridlektion. Detta gör du i minridskola.se. Vi vill gärna att du är noga med att avboka dig eftersom det gör det mycket lättare för oss att planera för hur hästarna och ponnyerna ska arbeta. Det är också viktigt för oss att få veta så att hästarna och ponnyerna inte behöver stå inne mer än nödvändigt. De vill ju helst vara ute med sina kompisar i hagen om de inte ska gå lektion med dig. Om du avbokar dig på detta sätt så får du ett igenridningstillfälle.

Igenridning

Hos oss får du en igenridning om du avbokat en lektion som ovan. För att du ska få en igenridning så behöver det finnas en ledig plats i en annan grupp eller om det på annat sätt fungerar i vår verksamhet. Du ser dina igenridningstillfällen i minridskola.se och de är aktiva i åtta veckor, därefter förfaller de. Du bokar själv din igenridning i minridskola.se.

Vi har igenridning som en förmån för dig som ridskoleelev. Det är tyvärr inte något vi kan garantera dig eftersom att det beror på om det finns lediga platser i andra grupper som är lämpliga för just dig. Det måste också funka utifrån vår verksamhet. Om vi inte kan tillåta igenridning på grund av att vi har skadade hästar så kommer den igenridning att stängas. Du kan inte ta med igenridningstillfällen från en termin till nästa.

Hör av dig till din ridlärare om du har problem med att komma till din lektion så kan vi försöka hitta en ny dag och tid som passar dig.
Mer information om lektionsridning hittar du i Villkor för lektionsridning.

HRKVinter-13 (1).jpg

Välkommen till