Viktig information till alla som besöker anläggningen!

17 NOV 2020 10:03
  • Uppdaterad: 17 NOV 2020 10:03

Nya rutiner för all vistelse och ridning som sker hos Härnösands ridklubb (HRK) på Härnösand Hästsport Arena

Nu behöver vi hjälpas åt för att ta oss igenom den kommande perioden! Med anledning av de nya restriktionerna från Folkhälsomyndigheten har vi på HRK anpassat vår verksamhet för att stoppa smittspridningen. Vi behöver er hjälp för att lyckas och för att klara av att hålla igång verksamheten!

För oss är det enormt viktigt att verksamheten kan fortsätta även för de elever som är över 15 år. Både för er skull, men framförallt för våra hästar och ponnys som behöver få daglig skötsel och motion för att må så bra som möjligt. Om vi ställer in våra lektioner för vuxna elever skulle det innebära att många av våra hästar blir stillastående. Vi vill för hästarnas skull, för er skull men även för föreningens skull se till att verksamheten inte stannar helt. Vi har ett stort ansvar som djurägare.

Tillsammans med Svenska Ridsportförbundet och Härnösands kommun har vi kommit fram till att ridskola kan bedrivas, men med restriktioner. För både hästarnas och er skull har vi planerat om verksamheten och ”Corona-säkrar” nu anläggningen ytterligare.

Vi vet att det är det otroligt värdefullt för er medlemmar att få komma hit och motionera, få umgås med dessa fantastiska djur och känna hästarnas stora lugn och vänlighet. Men nu måste vi be er att ni bara är här hos oss på anläggningen när ni ska rida och ta hand om hästen. Stanna inte kvar, utan åk hem så fort som möjligt.

Allmänt

• Till Härnösands Hästsport Arena tar du dig på följande sätt: Åk i egen bil/moped eller gå/cykla/springer hit. Samåk inte och ta helst inte bussen om du kan undvika det.
  • Vår grundregel är minst 2 m avstånd eller mer, i allt vi gör.
  • Ridskolestallet stängs för alla utom personal och de som hämtar/lämnar/sadlar sina lektionshästar from 18/11.
  • Omklädningsrum, cafeteria och läktare stängs av helt from 18/11.

(Om du har kläder som du behöver i ditt skåp i omklädningsrummet så är det ok att hämta dem i samband med din nästa lektion.)

• Alla övriga aktiviteter, förutom ridskola, ställs in tillsvidare.

Ridskolans elever

• Kom i så nära anslutning som det går till din lektion och åk hem direkt efteråt.
  • Om du kan göra iordning din häst själv, så kom ensam till din lektion. I annat fall får max en medhjälpare följa med per elev.
  • Tvätta händerna med tvål och vatten före och efter du har hanterat utrustningen i stallet.
  • Kom gärna färdigklädd med hjälm, ridskor/stövlar, ridhandskar och eventuell väst.
  • Gå direkt in till din häst och håll dig så mycket det går i ”din” spilta. Följ uppsatta anvisningar när du hämtar utrustning i sadelkammaren.
  • Under lektionen får max en medhjälpare vistas i ridhuset, utöver ridlärare.

Ryttare som kommer hit med egen häst - har anläggningskort

• Vi kommer fortsätta ha ridhuset öppet för dig med anläggningskort.
  • Inne i ridhuset får det max vistas sex ekipage samtidigt
  • Kom om möjligt ensam, men det är tillåtet att ha med sig medhjälpare om du behöver det.
  • I ridhuset får det totalt vistas max två medhjälpare samtidigt.

Bokningar

• Endast helbokningar kommer att kunna göras.
  • Max två ekipage får vistas på banan vid varje bokning.

(Undantag om man är fler som bor i samma hushåll)

• I ridhuset får det totalt vistas max två medhjälpare samtidigt.

Det är viktigt att vi tillsammans hjälps åt att följa dessa riktlinjer och gör det vi kan för att minska smittspridningen. Ridsporten är nu ett av få undantag som fortfarande får bedrivas och det är viktigt att vi är rädda om den möjligheten för att få fortsätta.

Skribent: Anna Johansson