Distriktsnyheter Mittsvenska

Med de nationella allmänna råden som gäller från den 14 december 2020 och pandemilagen som trädde i kraft den 10 januari 2021 finns mycket att ta hänsyn till i ridsportens verksamheter, både på ridskolan, på anläggningar och i tävlingsverksamheten.

Ny medlemsförening

(2021-01-05 13:04)
Vi hälsar Höga Kusten Sportryttarförening välkommen till Mittsvenska Ridsportförbundet.

Vi bjuder in verksamhetschefer och förtroendevalda till en digital föreningskonferens. I år kommer vi bland annat få lyssna på en intressant föreläsning med veterinär Per Michanek. Temat är "Ridsport på hästens villkor" och kommer handla om lösdrift.

Julstängt på kansliet

(2020-12-22 09:44)
God jul och Gott nytt år önskar Mittsvenska Ridsportförbundet! Kansliet har julstängt 28-30 december och öppnar igen den 4 januari.

Kansliet

(2020-12-22 09:17)
Kansliet är under Coronatider begränsat bemannat på grund av deltidspermittering. Kansliet träffas säkrast via telefon: Måndag-torsdag 08.00-12.00 och 13.00-17.00 Fredag: Stängt Telefonnummer: 070 556 29 19 E-post: mittsvenska@ridsport.se

Välkommen med anmälan till Basutbildning för ridsportens ledare. Utbildningen kommer genomföras digitalt via Microsoft Teams. Basutbildning för ridsportens ledare består av: Webbaserade studier (ca 10 studietimmar) och 3 digitala utbildningsträffar

Handledarutbildning för Grönt kort! Handledarutbildningen kommer genomföras digitalt via Microsoft Teams den 21 januari klockan 18:30-21:30. Alla Grönt kort utbildare behöver gå fortbildning 2021 i och med det nya materialet och kursplanen.

Som en följd av Folkhälsomyndighetens nya föreskrifter och nationella allmänna råd, har förbundsstyrelsen den 11 december beslutat att ridsportens tävlingsverksamhet är fortsatt inställd till och med den 30 juni 2021. Nya beslut kan tas beroende på u

Förbundsstyrelsen gör bedömningen att ridskoleverksamheten behöver anpassas för att kunna fortgå, även om en mycket liten smittspridning identifierats i samband med ridsport och ridskoleverksamhet.

Besked om max 8-taket

(2020-11-24 11:41)
På fredagen kom regeringens beslut om att max åtta personer får samlas vid samma tillfälle. Det är en ändring i förordningen om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, som träder i kraft tisdagen 24 november.

Nästa år, 2021, kommer nya TR, både det gemensamma och grenspecifika. TR 2021 finns nu publicerade tillsammans med en text med de viktigaste ändringarna.

Skärpta allmänna råd på grund av Covid-19 Med kort varsel bjuder vi in våra föreningar till möte via Microsoft Teams ikväll klockan 18:30.

Nu är det sex månader kvar till Svenska Ridsportförbundets förbundsstämman 2021. Sista dag att inkomma med motioner. Motion från förening ska vara respektive distrikt tillhanda 15 november.

Välkommen med ansökan till Svenska Ridsportförbundets Utvecklingsmodell nivå 2

Den 2 november kl 13:00 invigdes Kramfors Ridklubbs nya varmbonade ridhus. Birgitta Lindstrand, Peter Hedberg och Ann-Christine Bylund förrättade det klassiska band-klippet.

E-post: ridskolan@harnosandsridklubb.se