Försäkring

Medlemmar

Om olyckan är framme är alla våra medlemmar försäkrade via Ridsportförbundets gemensamma olycksfallsförsäkring. Försäkringen är tecknad i Folksam och gäller för våra medlemmar under alla aktiviteter som ordnas av förening eller vid medlemmens enskilda ridning och träning med häst. Försäkringen gäller både för uppsutten verksamhet (ridning) och för avsutten, tex när vi leder hästarna in och ut från hagen men även vid resor till och från aktiviteter. I princip allt vi medlemmar gör i samband med vårt hästintresse.

Läs mer här om vem försäkringen gäller för och vilka aktiviteter som täcks...

Försäkringsvillkor

Så anmäler du en skada
Är du medlem eller målsman och vill anmäla en olycksfallsskada? Ring 0771-950 950 – säg att du är medlem i Svenska Ridsportförbundet. Du kan också anmäla olycksfallsskada på
 folksam.se/ridsport

Detaljerad information och villkor

Ideellt engagerade funktionärer, ledare, domare osv. - olycksfalls- och krisförsäkring

Försäkringen omfattar ledare, funktionärer och förtroendevalda som under ideella uppdrag för föreningen råkar ut för olycksfallsskada eller råkar ut för akut psykisk kris på grund av traumatisk händelse.

Olycksfallsförsäkringen kan ge ersättning för akuta kostnader för vård och behandling, invaliditet och dödsfall. För mer information om ersättningsnivåer, se fullständiga villkoren.

Krisförsäkringen kan ge ersättning med upp till tio behandlingstillfällen hos legitimerad psykolog, kurator eller krisgrupp. Det innehåller också ett idrottsreseskydd för resa utanför Sverige.

Uppdaterad: 13 FEB 2020 10:29 Skribent: Katri Flodin