Hoppa till sidans innehåll

Villkor för lektionsridning


Välkommen till en termin hos Härnösands Ridklubb!

För att vår ridklubb ska fungera på ett bra sätt är det viktigt att vi alla hjälps åt. Härnösands ridklubb är en ideell förening, vilket innebär att vi är beroende av att alla hjälps åt. Du som medlem är en del av föreningen och tillsammans med alla andra medlemmar bygger vi den gemensamt!

För att det ska vara tydligt för dig hur medlemskapet och ridskolan fungerar hos oss har vi sammanställt våra villkor för lektionsridning:

 

VILLKOR

Medlemskap

Alla som rider på ridskolan ska vara medlemmar i föreningen Härnösands Ridklubb. Att ridklubben är en ideell förening betyder att vi alla gemensamt måste måna om föreningen. Det betyder också att du som medlem ibland behöver ställa upp med ideellt arbete.

När du är ridskoleelev hos Härnösands ridklubb vill vi att du är med och bidrar med funktionärsarbete. Du kommer till exempel få möjlighet att vara funktionär på tävlingar och andra arrangemang. Annat du kan få vara med och göra är att vara cafeteriapersonal, banpersonal, städpersonal vid tävling, clinics och andra arrangemang.

Du som ridskoleelev förväntas också hjälpa till med försäljning av olika varor som ger intäkter till vår förening. Vår förening har en gemensam ekonomi över sektionsgränserna. Alla pengar som föreningen tjänar investerar vi tillbaka in i vår verksamhet. Genom att vara med och sälja varorna och kan du hjälpa till att öka möjligheten till att köpa bra hästar och ponnyer till ridskolan, ny utrustning, hindermaterial och mycket annat. Det finns ingen ägare som gör vinst på vår verksamhet. Vi tillsammans är föreningen.

Vi ser gärna att du som medlem gör din röst hörd genom att vara med på årsmötet, engagera dig i styrelsearbete eller vara med i någon av våra sektioner, (tävlingssektion och ungdomssektion). Det finns också ett antal arbetsgrupper som jobbar specifikt med olika frågor där vi gärna vill att du engagerar dig. I vår förening behövs alla!

När du betalat din medlemsavgift så ingår också en olycksfallsförsäkring. Din medlemsavgift kan aldrig återbetalas.

Allmänt

Ditt ridskoleabonnemang är personligt och får inte överlåtas. Härnösands ridklubb och ridskolan har rätt att ändra ridtid för din lektion och även ändra gruppindelningen om vi behöver, både inför eller under pågående termin. I din ridtid så ingår tid för upp- och avsittning, oavsett gruppnivå. Lektioner kan bedrivas i A-hallen, B-hallen, på utebanan samt som uteritt. Det ingår även teoritillfällen under terminen.

När du har godkänt villkoren i detta dokument förbinder du dig att hålla dig uppdaterad. Du ska också följa de förhållningsregler som gäller. Du hittar dessa regler på Härnösands ridklubbs hemsida. Om du som ridskoleelev är minderårig så ligger ansvaret för att förhållningsreglerna följs på målsman.

Alla våra medlemmar är olycksfallsförsäkrade när de deltar i aktiviteter som arrangeras av Härnösands ridklubb.

Avgift

När du har ett abonnemang för ridskolan är du bunden att betala en fast lektionsavgift terminsvis till dess att du skriftligen säger upp ditt abonnemang. Se ”Uppsägning av abonnemang” och de datum som gäller för att senast säga upp sitt abonnemang. Du betalar din abonnemangsavgift i förskott för hela terminen, senast det datum som anges på fakturan. Du har möjlighet till fem delbetalningar av terminsavgiften om du önskar det. För att du ska kunna göra det så behöver du anmäla det till oss. Du får din faktura via mejl och du kan också se den i minridskola.se. Om du inte vill ha din faktura via mejl så behöver vi ta ut en avgift på 50 kronor per pappersfaktura.

Nya abonnemang

Vi tycker det är väldigt roligt att du vill börja rida hos oss! Men skulle du vara osäker på om du vill fortsätta så får du som nybörjare prova på ridning i max tre lektioner utan att förbinda dig till en hel termin. Då betalar du bara den gällande lektionsavgiften för de lektioner som du varit med på, mellan en till tre stycken. Du ska skriftligen avsluta ditt abonnemang efter att du provat i max tre lektioner. Om du inte har avanmält dig skriftligen innan lektion nummer fyra så förbinder du dig till ett abonnemang på ridskolan och ska betala för hela terminen.

Rabatt

Om du rider fler lektioner än en per vecka så får du 10 % rabatt på lektion nummer två.

Avbokning av lektion

Om du är sjuk eller inte kan vara med på din lektion vill vi att du avanmäler senast klockan 12:00 samma dag som din ridlektion. Detta gör du i minridskola.se. Vi vill gärna att du är noga med att avboka dig eftersom det gör det mycket lättare för oss att planera för hur hästarna och ponnyerna ska arbeta. Det är också viktigt för oss att få veta så att hästarna och ponnyerna inte behöver stå inne mer än nödvändigt. De vill ju helst vara ute med sina kompisar i hagen om de inte ska gå lektion med dig. Om du avbokar dig på detta sätt så får du ett igenridningstillfälle.

Igenridning

Hos oss får du en igenridning om du avbokat en lektion som ovan. För att du ska få en igenridning så behöver det finnas en ledig plats i en annan grupp eller om det på annat sätt fungerar i vår verksamhet. Du ser dina igenridningstillfällen i minridskola.se och de är aktiva i åtta veckor, därefter förfaller de. Du bokar själv din igenridning i minridskola.se.

Vi har igenridningen som en förmån för dig som ridskoleelev. Det är tyvärr inte något vi kan garantera dig eftersom att det beror på om det finns lediga platser i andra grupper som är lämpliga för just dig. Det måste också funka utifrån vår verksamhet. Om vi inte kan tillåta igenridning på grund av att vi har skadade hästar så kommer den igenridningen att stängas. Du kan inte ta med igenridningstillfällen från en termin till nästa.

Uppsägning av abonnemang

Om du inte längre skulle vilja rida hos oss så behöver du säga upp ditt abonnemang. Det gör du så här:

  1. Uppsägningen skickas skriftligen via mejl till This is a mailto link inför varje ny termin. Sista datum för avanmälan inför höstterminen är 31 maj. Inför vårterminen behöver du skicka din avanmälan senast den 15 november.
  2. Vi kan återbetala din abonnemangsavgift om det är på grund av sjukdom eller skada. Då behöver du visa upp ett läkarintyg. Vi betalar endast tillbaka halva abonnemangsavgiften av kvarvarande ridtillfällen.
  3. Om det är kö till ridskolan och det finns någon som kan ersätta dig på din plats så betalar vi tillbaka ridavgiften från och med det datum som din ersättare börjar.

Reglerna har tagits fram av styrelsen för Härnösands ridklubb den 2020-06-22 och gäller från 2020-06-22.

Reglerna finns på hemsidan och i minridskola.se

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 17 AUG 2020 08:52 Skribent: Anna Johansson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Härnösands RK - Ridsport
Vangsta 142
87166 Härnösand

Kontakt:
Tel: 0761333389
E-post: ridskolan@harnosands...

Se all info