Bokningsregler och tider för ridbanor

På Härnösand Hästsport Arena finns tre ridbanor, A-hallen (30*70), B-hallen (24*42) och utebanan (50*80). För att få nyttja banorna under ledig tid krävs anläggningskort. Observera att ridklubbens verksamhet kan byta hall beroende på väder/kyla/aktivitet.

Ridhustider

Prislisto
r

Måndag: Markarbete tillåtet i B-hallen
Tisdag: Hoppning tillåtet i B-hallen
Onsdag: Hoppning tillåtet i A-hallen, Tömkörning/longeringstid i B-hallen från 19:15 och resten av kvällen
Torsdag: Markarbete tillåtet i A-hallen
Fredag: Hoppning tillåtet i A-hallen
Lördag: Markarbete tillåtet i B-hallen
Söndag: Hoppning tillåtet i A-hallen

Det är inte tillåtet att släppa sin häst lös i ridhusen då det förstör underlaget.

Hoppning tillåten på utebanan, hoppdelen alla dagar då det är ledigt. Under hopptillåten tid i A-hallen får ekipage nyttja max 2/3 av banan för att ge plats åt andra att rida/hoppa samtidigt.
OBS: Det är förbjudet att parkera sin bil nere vid utebanan. Parkering sker alltid på hänvisad plats. Vägen ner till utebanan ska lämnas fri, då behovs av ambulans kan uppstå.

- Tömkörning, longering och löshoppning
Endast tillåtet i B-hallen. Utrustning ämnat för ändamålet samt hjälm ska användas.
Läs mer om ridhusregler här.

Riktlinjer för bokningar

- Ridklubbens aktiviteter har företräde till banorna.
- Ridklubben bokar en bana vid aktivitet, men kan byta vid behov.
- Max 8h/helgdag mellan 08.00-20.00 kan bli uppbokad. Före 8.00 och efter 20.00 är tillgängligt för bokning oavsett om tiden där emellan är fullbokad. Undantag gäller för tävlingar/speciella arrangemang.
- Under vardag tas hänsyn till hur mycket tid som redan är uppbokad.
- Ridande på bokad tid som inte har anläggningskort ska betala en ridbaneavgift om 100kr/tillfälle. Detta är utöver bokningsavgiften.
- Avbokning senare än 24h innan bokningar debiteras fullt.
- Heldag eller helhelg ska avbokas minst 7 dagar innan.

För dig som vill rida för egen tränare

- Ska du rida för en tränare måste banan bokas, halvbokning kan användas vid dressyrträning.
- Tränaren ska inneha F-skattsedel som ska visas upp/skickas in tillsammans med bokningsförfrågan. Den som bokar har ansvar för att F-skattsedel lämnas in i god tid innan aktiviteten, missköts detta kommer din bokning nekas nästa gång.
- Som tränare räknas medhjälpare som tar betalt.

För dig som vill rida med hörlurar

- Hörlurar får endast användas vid tränarledd lektion, halvbokad eller helbokad tid.

För dig som vill rida med digitala hjälpmedel för träning

- Om du vill rida för din tränare med digitala hjälpmedel som "Ridesum" eller liknande ska ridhuset som minst halvbokas.
- Detta eftersom det är samma princip som för en lärarledd lektion med en lärare på plats.
- Det behöver oftast stå en person på banan och filma personen som rider. Det är dessutom svårare att hålla kontakt mellan filmare/ryttare/tränare och andra ekipage jämför med en vanlig lektion där tränaren finns på banan.

Gruppträning med en extern tränare

- Gruppträning är när tre eller fler ekipage rider för en tränare, i grupp eller efter varandra.
- Kan endast bokas av HRKs medlemmar och ska främst rikta sig till klubbens medlemmar.
- Tränaren fakturerar ridklubben och skickar in fakturaunderlag och deltagarlista, ridklubben fakturerar deltagarna.
- Deltagare på bokad tid som inte har anläggningskort ska betala en ridbaneavgift om 100kr/tillfälle. Detta är utöver boknings- och träningsavgiften.
- Arrangerande medlem ansvarar för att ovanstående sköts och att övriga boknings - och ridhusregler följs.
- Bokningsförfrågan kan nekas då: regler för bokning inte följs, aktiviteten anses vara konkurrerande verksamhet, aktiviteten krockar med klubbens verksamhet.
- Ange i bokningsförfrågan om det rör sig om en gruppträning!

Har du tagit del av bokningsreglerna?

Uppdaterad: 05 JUN 2020 11:53 Skribent: Frida Hartelius