Ridskolan

Är du intresserad av att börja rida?

Om du har frågor eller vill anmäla dig mejla till: This is a mailto link

Ridskolan
Vi erbjuder ridlekis från 4 års ålder, habilitering, traditionella lektionsgrupper, träningsgrupper samt ryttarsatsning. Det finns lektioner på 30, 45 och 60 min. I lektionstiden ingår att leda hästen till och från banan, uppsittning och avsittning. Mål för alla ridande elever är att klara av uppsittning, dra åt sadelgjord och ändra stigläder själva.
Dina ridlektioner kommer att ske i A-hallen, B-hallen, på utebanan eller ute i skogen beroende på väder, vind, planering och vad som passar bäst för just den lektionen. Du behöver vara på plats minst 30 minuter innan lektionen startar för att göra iordning din ponny eller häst. Det är viktigt att du passar tiden, både för hästens skull och av hänsyn till dina ridkompisar.
Vid ankomst ska du bocka av ditt namn i pärmen i stallkontoret.
Efter lektionen förväntas du hjälpa till med att ta hand om häst och stall, rengöring av utrustning, mocka och sopa.
Terminsplanering hittar du på hemsidan i menyn under Ridskolan.
D = dressyr, M = markarbete, H = hoppning och T = teori.
Ett teoripass per termin ingår för alla grupper. En gång per termin har även alla grupper teorivecka där vi tillsammans deltar i olika teoripass.

På anläggningen finns omklädningsrum, skåp, dusch och WC. Kontakta personalen om hyra av skåp.

I stallet kan man låna hjälm och säkerhetsväst.

Ordningsregler
Vi springer aldrig i stallet, detta gäller hela anläggningen.
Tänk på att hålla lagom volym, hästarna kan bli rädda om vi skriker.
Vi är som mest två personer inne hos en häst samtidigt.
Den som rider ansvarar för att göra iordning hästen inför lektion. Borsta, kratsa hovar, sadla och tränsa. På whiteboarden i stallgången hittar du information om hästarnas ev extra utrustning och skötsel.

Min Ridskola
Vi använder oss av Min Ridskola för fakturering och administration. Där kan du som ryttare eller förälder logga in för att anmäla er till kurser och läger, göra avbokningar och se fakturor. Logga gärna in och kontrollera era uppgifter och vid behov uppdatera dem. www.minridskola.se
Via minridskola.se skickar vi också ut mejl med information om verksamheten.

Avbokningar
Om du är sjuk och inte har möjlighet att rida vill vi ha din avanmälan senast kl 12.00 samma dag som lektionen i minridskola.se. Var gärna noga med att avboka dig då det underlättar vår planering för hur hästarna ska arbeta och att de inte behöver stå inne längre än nödvändigt.

Igenridning
Vi erbjuder möjlighet till igenridning om du avbokat en lektion enligt ovan. Igenridning kan ske i mån av plats i annan grupp. Igenridningstillfällena kan du se i minridskola och de är aktiva i åtta (8) veckor, därefter förfaller dem. Igenridning är en förmån och ingenting vi kan garantera då det beror på om det finns någon ledig plats i någon annan grupp och om verksamheten tillåter. Om verksamheten inte tillåter igenridning på grund av till exempel skadade hästar kommer den att stängas. Observera att dina igenridningar förfaller oavsett om det är öppet för igenridning eller ej.

Hör av dig till din ridlärare om du har problem med att komma till din lektion så kan vi försöka hitta en ny dag och tid som passar dig.

Medlemskap
Medlemsavgiften för innevarande år skall vara erlagd innan du kommer för att rida första gången för att olycksfallsförsäkringen skall vara giltig. Alla elever på ridskolan ska vara medlemmar i föreningen. Läs mer här.

Regler för lektionsridning och uppsägning
När du anmäler dig till vår ridskola bokar du upp dig för hela terminen och blir därmed också betalningsskyldig för din plats i gruppen. Ridabonnemanget gäller löpande. Uppsägning av abonnemang skall ske senast den 31 maj om du inte avser att behålla platsen för hösten eller senast den 15 november om du inte vill fortsätta under våren.

- Påbörjat abonnemang kan inte avbrytas under pågående termin. I de fall abonnemanget inte sägs upp i rätt tid räknas abonnemanget som påbörjat och debiteras full terminsavgift.

- Inför varje termin meddelar vi vilket som är det sista datumet för avanmälan inför nästa termin. Om du inte avanmäler din plats innan detta datum blir du automatiskt medflyttad till nästa termin och betalningsskyldig för den. Detta gäller alla lektionsgrupper samt platser i ryttarsatsningen.

Uppdaterad: 13 FEB 2020 15:13