Hoppa till sidans innehåll

Försäkring


Medlemmar

Om olyckan är framme är alla våra medlemmar försäkrade via Ridsportförbundets gemensamma olycksfallsförsäkring. Försäkringen är tecknad i Folksam och gäller för våra medlemmar under alla aktiviteter som ordnas av förening eller vid medlemmens enskilda ridning och träning med häst. Försäkringen gäller både för uppsutten verksamhet (ridning) och för avsutten, tex när vi leder hästarna in och ut från hagen men även vid resor till och från aktiviteter. I princip allt vi medlemmar gör i samband med vårt hästintresse.

Information

Villkor

När ett olycksfall inträffat ska den som råkat ut för ett olycksfall kontakta föreningen, uppge namn, personnummer, mejladress, datum för olyckan samt vad som hänt. Föreningen skickar in en skadeanmälan till Folksam.

Därefter kontaktar Folksam den olycksfallsdrabbade personen för hantering av skadan.

Har du frågor om din anmälda skada ringer du 0771–960 960

 Detaljerad information och villkor

Ideellt engagerade funktionärer, ledare, domare osv.

HRK har en grundförsäkring genom Riksidrottsförbundet. Försäkringen är tecknad hos Folksam och omfattar ideellt engagerade domare, ledare, funktionärer och förtroendevalda som under uppdrag hos HRK råkar ut för olycka eller drabbas akut psykisk kris på grund av traumatisk händelse.

 

Publik, besökare

Besökare och publik som inte är medlemmar i HRK är försäkrade under våra aktiviteter. Försäkringen, som är tecknad hos Länsförsäkringar, gäller under ridklubbens egna aktiviteter samt vid tävlingsevenemang på klubb-, lokal och regionalnivå. Försäkringengäller också vid ”prova på-ridning” och knatteridning.

Försäkringen gäller inte under nationella och internationella tävlingar, då tecknas separata försäkringar inför varje tävling.

Kompletteras med information om tilvägagångssätt vid skada

 

 

 

Uppdaterad: 20 SEP 2017 09:28 Skribent: Katri Flodin

Postadress:
Härnösands RK - Ridsport
Vangsta 142
87166 Härnösand

Kontakt:
Tel: 0761333389
E-post: This is a mailto link

Se all info