Medlemsavgifter 2018:

Junior (upp till 18 år) - 250 kr

Vuxen - 350 kr

Familj (föräldrar och minderåriga i barn i hushållet) - 800 kr

Varför ska man vara medlem i föreningen?

Förutom att det finns en gemensam nämnare i hästen och ridsporten i alla dess former, finns det ett antal andra faktorer som skapar ett mervärde för våra medlemmar. Så här ser vi det:

Som medlem är du försäkrad i ditt utövande av sporten och intresset, både i föreningens och i andras regi. Gör du illa dig (när som helst, var som helst) i samband med ditt hästintresse så är du försäkrad, oavsett din ålder.

Som medlem får du tävla för vår fantastiska klubb, utan föreningstillhörighet är du utesluten ur tävlingsvärlden. Genom ridklubbens gemenskap finns också möjlighet till mentorskap och stöttning i den för många nya situation de ställs för de första gångerna på tävling. Vi använder varandras kunskaper och erfarenheter för att hela tiden fortsätta utvecklas, både som ryttare och medmänniskor.

Som minderårig medlem kommer du att kunna vara med på en rad olika barn- och ungdomsaktiviteter. Alla ungdomar under 26 år är automatiskt med i ungdomssektionen vars styrelse anordnar en rad olika aktiviteter varje år.

HRK står för gemenskap, glädje, kunskap och tillgänglighet. Hos oss är du en av oss; vi gör saker tillsammans. Vi skrattar, gråter och lever vårt hästintresse tillsammans. Det finns alltid något att göra, det finns alltid hjälp att få, det finns alltid någon att få stöd av, det finns ett vi. Det här är essensen i en förening; att vara och göra tillsammans. Här finns många gamla och nya vänner, här finns ett nätverk, här finns du och jag.

Vill du växa i en roll som ledare? Vi söker och lyfter fram ledare i olika åldrar för våra aktiviteter, både för barn, unga och vuxna. Föreningslivet öppnar dörrar för nätverkande, utbildningar och personlig utveckling. Svenska Ridsportförbundet arrangerar varje år kurser för hundratals medlemmar över hela landet inom allt från ridlära till styrelsearbete och tävlingsverksamhet. Många ridlärare har startat sin bana som ungdomsledare på hemmaklubben.

Som medlem får du hem tidningen Häst & Ryttare med mycket intressant, rolig och lärorik läsning för hästintresserade.

Värdegrund och policy
Föreningen arbetar enligt SvRFs definierade värdegrund och policy, läs mer om den här:
Svenska Ridsportförbundet - Vision, policy, mål.

Utöver dessa finns naturligtvis fler aspekter för medlemskap, men ovan listade punkter är de som vi ser som de viktigaste. Visst är du med oss?

Hur blir man medlem?

Vill du gå med i HRK, skapa ett konto på www.minridskola.se!

Uppdaterad: 18 DEC 2018 11:33 Skribent: Frida Hartelius