Ryttarsatsning

Information om ryttarsatsning

Gruppstorlek: 6st

Häst/ponny: du tränar normalt på en och samma häst men kan få byta häst om instruktörerna tycker att det främjar din och hästens utveckling. Är din ordinarie häst sjuk erbjuds du rida annan häst så din utveckling inte stannar av.

Antal ryttare/häst: 1-2st

Mål: Kunna utveckla både ryttare och hästar mot tävling.

I ryttarsatsning ingår:

• Lektion två ggr/vecka 60 min dressyr och 60 min hoppning samt möjlighet att rida ut vissa lördagar på lugn uteritt alternativt skrittpromenad.
  • Teori ingår endera på lektionstid eller utanför lektionstid som är obligatorisk för alla i ryttarsatsningen.
  • Extern träning på helg: man kan ges möjlighet att delta på extern hopp eller dressyrkurs. Man betalar själv för den externa träningen och får avstå en lektion den veckan – för hästens skull.
  • Tävling: Möjlighet att delta på P&R och P&J utan att betala hästhyra. Möjlighet att låna häst/ponny för att åka till andra klubbar och tävla när man är mogen för det om det fungerar för verksamheten.

Ryttarsatsning vänder sig till de elever som kommit lite längre i sin utbildning. Om du är osäker prata gärna med din ridlärare.

Du/Ni förväntas delta i:

Juniorer som vill delta i ryttarsatsningen måste ha delaktiga målsmän. Målet är att ert barn ska bli tävlingsryttare. För att det ska kunna uppfyllas behöver såväl barnet som målsmännen vara delaktiga i såväl träningstillfällen som tävlingstillfällen. Då verksamheten drivs av en ideell förening förväntar vi oss att föräldrar engagerar sig i föreningsverksamheten, det kan vara till exempel att vara funktionär på tävling eller något annat som behöver göras inom föreningen.

Seniorer förväntas delta i träningstillfällen och tävlingstillfällen på samma sätt som en förälder till en junior förväntas göra.

Man kan delta i ryttarsatsning på skolhäst eller på privat häst.

Pris för ryttarsatsning är:

• Junior skolhäst: 1800kr/mån
  • Junior privathäst: 1300kr/mån